Cyberghost VPN

1 Cyberghost
✅ Netflix en torrents ✅ Hoge kwaliteit ✅ Veilige VPN ✅ 45 dagen geld-terug-garantie
Werkt ook met , , , , , ,
8.8
 2.03 Read full review Meer informatie

VPN-verbindingen, je zal er ongetwijfeld al wel eens van hebben gehoord. Er zijn veel aanbieders van VPN-diensten. CyberGhost VPN is er hier een van. Het is een VPN-dienst van de zeer bekende leverancier CyberGhost. Wij waren zeer benieuwd naar wat CyberGhost nu exact te bieden heeft en hoe het met de kwaliteit van de VPN-dienst is gesteld. Hoogste tijd voor een review van deze aanbieder.

Cyberghost VPN review

8.8Review score
Goede VPN provider
Gemakkelijk te gebruiken, laag in de maandelijkse kosten en volop servers voor een stabiele verbinding uit meerdere landen.
Snelheid
9
Veiligheid
8.5
Gebruiksgemak
8.5
Servers
9

Wat is CyberGhost VPN?

CyberGhost VPN, is een dienst van het gelijknamige bedrijf waarbij VPN-verbindingen worden aangeboden. Deze verbindingen maak je via de zogenaamde VPN software. Alhoewel VPN al heel lang bestaat, is het voor veel mensen allemaal nog vrij nieuw. CyberGhost VPN richt zich vooral op de particuliere gebruiker. Wereldwijd telt de dienst ruim 36 miljoen gebruikers. Het bedrijf bestaat sinds 2011 en heeft het hoofdkantoor in Roemenië staan. Ook heeft men een vestiging in Duitsland.

VPN, erg leuk maar wat is het nu eigenlijk precies? VPN is een afkorting die staat voor “virtual private network”.  Met een VPN verbinding regel je dat al jouw data verkeer van jouw pc, tablet of mobiele telefoon door een beveiligde tunnel naar het grote boze internet wordt gestuurd. Het gebruik van een VPN verbinding heeft voor de gebruiker diverse voordelen.

Bij het gebruik van VPN is al het dataverkeer van jou naar het internet versleuteld. Hackers kunnen je dus in principe niet meer afluisteren.
Je privacy kun je beter waarborgen, doordat jouw eigen IP adres verborgen is. Je gebruikt het IP adres van de VPN server waar je connectie mee maakt. Dit is dus niet naar jou persoonlijk terug te leiden.
Met behulp van VPN kun je ook geografische blokkades omzeilen. Op deze manier zou je dus bijvoorbeeld vanuit Nederland naar de Amerikaanse versie van Netflix kunnen kijken.

Er zijn ook wel nadelen te benoemen aan het gebruik van VPN. De versleuteling van de data en het feit dat je via de VPN server connectie maakt, zorgt voor een mindere performance als je aan het surfen bent op het internet. De voordelen zijn echter voor veel mensen toch reden om er gebruik van te maken.

Het gebruik van CyberGhost VPN

CyberGhost is beschikbaar gesteld voor de besturingssystemen Windows, Mac, iOS en Android en Linux. Helaas is de software niet in het Nederlands verkrijgbaar. Het is een zeer gebruikersvriendelijk pakket met een zeer overzichtelijke interface. Alle opties zijn gemakkelijk te vinden. De installatie van de software en het aanmaken van het account verloopt zeer eenvoudig en intuïtief. Het is dus ideaal voor nieuwe gebruikers. Je gaat als volgt te werk.

Zo werkt het
Abonnement kiezen
Maak een keuze uit het gewenste abonnement, je kunt desgewenst een gratis proefperiode van één dag kiezen. 
Bestellen
Rondt bestelprocedure af door je e-mailadres en de door jou gewenste betaalmethode te selecteren en doorloop vervolgens betaalproces
Downloaden en installeren
Download en installeer de CyberGhost VPN software. Mocht je al de free trial hebben gedaan, hoeft dit niet meer.
Inloggen
Log in met jouw accountgegevens
Locatie en server kiezen
Selecteer de door jou gewenste VPN-server en locatie.
VPN verbinding opzetten
Zet de CyberGhost VPN verbinding aan en je bent goed beveiligd.

Als het even niet wil lukken, kun je terecht bij de klantenservice. De klantenservice van CyberGhost is goed bereikbaar en ook zeer behulpzaam. 

VPN Servers

Bij een VPN dienst is het van belang dat er genoeg VPN servers zijn. Dit is namelijk een essentieel onderdeel van de dienst. Hoe meer servers er zijn opgesteld, en hoe meer de verspreiding daarvan is, des te beter de performance van de dienst is. CyberGhost heeft ruim 7.200 servers meer dan 110 verschillende locaties staan. In Nederland alleen al staan er ruim 300 stuks. Je zult dus ten alle tijden een snelle server vinden.

Cyberghost vpn servers

Snelheid

Een van de beperkingen die bij het gebruik VPN voorkomen, is de lagere performance. Snelheid is dan ook erg belangrijk als je gebruik maakt van een VPN verbinding. De gemiddelde snelheid van CyberGhost is goed te noemen. Mede door de goede verspreiding van de VPN Servers. Zeker bij het regulier gebruik van internet, streamen van video of het downloaden van bestanden heb je weinig klagen. Als je serieuze games aan het spelen bent, merk je wel wat verschil in performance.

Beveiliging en privacy

De technische beveiliging van CyberGhost is goed geregeld. Men biedt met een 256-bit AES-encryptie een sterke encryptie. De provider maakt gebruik van de protocollen OpenVPN, WireGuard en IKEv2, welke als zeer betrouwbaar te boek staan. De privacy is ook goed geregeld. Ze verstrekken geen informatie aan derde partijen en de overheid. Voor zover wij hebben kunnen nagaan, houdt CyberGhost geen IP-logs en verkeer bij. Wel worden er enkele statistische gegevens bijgehouden, bijvoorbeeld vanuit welk land jij verbinding maakt. Het is dus niet zo dat er in het geheel geen logging plaatsvindt.

Kosten van CyberGhost VPN

De abonnementen van CyberGhost zijn zeer gunstig geprijsd. Over het algemeen kun je stellen dat hoe langer je abonnement loopt, des te voordeliger het is. Een standaard maandabonnement kost 12 Euro. Maar neem je een abonnement voor 2 jaar, dan zijn er regelmatig diverse aanbiedingen. Zo heb je momenteel voor nog geen 2 Euro per maand een abonnement voor 2 jaar. Hiermee zet de provider een heel scherp tarief neer. Mocht je desondanks niet tevreden zijn, geldt er een niet-goed-geld-terug-garantie voor een periode van 45 dagen. Bij een maandabonnement is deze termijn 14 dagen.

Conclusie

CyberGhost VPN is een goed werkende en gebruikersvriendelijke VPN-dienst. Zeker voor de gemiddelde gebruiker die gewoon een veilige verbinding wil hebben bieden zij meer dan genoeg functionaliteit. Wil je net wat meer functionaliteit en net wat meer privacybescherming, dan voldoet die wellicht net iets minder. 

Met de performance zit het over het algemeen genomen ook goed. CyberGhost beschikt over een groot aantal VPN Servers met een zeer goede verspreiding. Ook met de beveiliging is het prima gesteld. Tot slot hebben ze regelmatig zeer aantrekkelijke aanbiedingen. Dit maakt CyberGhost tot een aantrekkelijke VPN Provider voor een breed publiek.

Cyberghost
8.8
Goedkope keuze
CyberGhost VPN
Pluspunten
  • Goedkoop
  • Groot aantal servers met brede spreiding
  • Gebruikersvriendelijkheid 
Minpunten
  • Geen Nederlandse software
  • Logt enkele gebruiker statistieken
  • Vanwege de limiet van maximaal 7 apparaten wordt bijgehouden op welk apparaat de VPN wordt gebruikt.