Beste torrent sites die werken

Nog steeds gebruiken veel mensen torrents. Dat terwijl het steeds moeilijker wordt om via torrents te downloaden, want meer websites worden door de overheid of auteursrechteninstanties opgeheven. Het probleem van torrentsites is namelijk dat deze vaak illegale content zoals films, series, games of software aanbieden. Het is verboden om dergelijke content te downloaden, want in Nederland geldt een downloadverbod. Als je geen auteursrechtelijk beschermd materiaal downloadt, mag je prima legaal torrents downloaden. Maar omdat het een peer-to-peer protocol is, betekent dit dat de bron en het doel met elkaar in verbinding staan. Met andere woorden: je IP-adres is zichtbaar als je gaat torrenten. In verband met je online privacy is het daarom beter deze af te schermen.

Hoe een torrent site kiezen

Er zijn nog genoeg torrent sites die wel te bereiken zijn. Het wordt wel steeds moeilijker, maar toch is zelfs de grootste torrent site zoals The Pirate Bay nog steeds in de lucht. Het bereiken van deze website lijkt onmogelijk, want vrijwel alle providers moeten van de rechter deze website blokkeren. Om deze reden is het goed om te weten hoe je – na het afsluiten van een VPN-abonnement – je de beste torrentsite kan kiezen.

Het is belangrijk om voor het gebruik te maken van torrents eerst je privacy te beschermen aan de hand van een VPN-verbinding. Op die manier verloopt alle dataverkeer via de VPN-server, zodat je eigen IP-adres onzichtbaar blijft. Op die manier is je downloadgeschiedenis niet te koppelen aan je IP-adres. Een goede VPN heb je al vanaf 5 euro tot 10 euro per maand. Er zijn zelfs aanbieders die zich erin gespecialiseerd  hebben.

We hebben verschillende torrentsites op een rijtje gezet. Daarbij hebben we gekeken naar de populariteit van de website. Want hoe meer gebruikers de website heeft, des te groter de bibliotheek van het aanbod. En des te meer seeders zijn er. Het is belangrijk om een hoog aantal seeders te hebben, omdat je download anders erg traag verloopt. Uiteraard is de downloadsnelheid bij een torrent website erg belangrijk. Maar dit verschilt vooral per torrent en per gebruikte client. Niet alle torrentsites hebben hetzelfde aanbod. The Priate Bay en RARBG hebben veel te bieden. Er zijn ook sites die vooral boeken en films aanbieden. Deze websites mag je in Nederland niet bezoeken, want er geldt een algeheel downloadverbod. Daarom hebben we deze websites buiten de top 3 gehouden.

Ten slotte hebben we de torrentsites gekozen aan de hand van advertenties en pop-ups. Het is immers niet fijn als je eerst tien pop-upjes weg moet klikken als je net op een torrent hebt geklikt. Veel van de websites vielen af om deze reden.

Top 3 VPN voor downloaden

1
✅ 5100 servers ✅ Servers in 60 landen ✅ Flinke maandelijks korting bij een jaarabonnement ✅ 6730+ Mbps
Werkt ook met , , , , , , ,
9.3
Oorspronkelijke prijs was: € 12.99.Huidige prijs is: € 3.39. Read full review
1 ExpressVPN
✅ Snelle servers ✅ Gemakkelijk in gebruik ✅ 3 maanden cadeau bij 15 maanden
Werkt ook met , , , , , , ,
9.4
Oorspronkelijke prijs was: € 11.84.Huidige prijs is: € 6.10. Read full review
1 Cyberghost
✅ Netflix en torrents ✅ Hoge kwaliteit ✅ Veilige VPN ✅ 45 dagen geld-terug-garantie
Werkt ook met , , , , , ,
8.8
Oorspronkelijke prijs was: € 11.99.Huidige prijs is: € 2.03. Read full review

Torrent sites top 3

We hebben een top 3 gemaakt van de bekendste en beste torrenting sites. Daarbij gaat het om de grootste van de wereld: The Pirate Bay. Maar ook 1337X en RARBG zijn erg geliefd onder gebruikers. Maak je gebruik van deze website, dan raden we je aan gebruik te maken van een VPN. De top 3 torrent site zijn:

  1. The Pirate Bay
  2. 1337X
  3. RARBG
1

The Pirate Bay

Bekendste torrent website

The Pirate Bay werkt vaak slecht in Nederland. Veel providers hebben deze website moeten blokkeren, nadat ze een rechtszaak van auteursrechtenorganisatie BREIN hebben verloren. Dat betekent niet dat je in Nederland deze website helemaal niet meer kunt bezoeken. Je kunt namelijk ook een VPN gebruiken. Maar onthoud: het gebruik van The Priate Bay is alleen toegestaan als je zelf geen illegale content gaat downloaden of uploaden. In ons land geldt een algeheel downloadverbod. Het verspreiden van auteursrechtelijke beschermde werken is zelfs strafbaar en kan je een behoorlijke boete opleveren. We raden je daarom aan alleen legale content te downloaden en alleen content te delen als je toestemming hebt om dit te doen. Denk bijvoorbeeld aan gratis open source software. Ook hiervoor dien je te voldoen aan de licentievoorwaarden.

Er is een reden waarom The Pirate Bay de publiekslieveling is. Elke maand heeft de website meer dan 6 miljoen bezoekers. Er zijn miljoenen bestanden op deze website te vinden. Het downloaden van een torrent gaat met 5 tot 6 MB per seconde erg snel. Dat komt mede doordat de website veel gebruikers heeft. Op die manier kun je ook proberen om titels te downloaden die jaren geleden populair waren.

Bovendien is The Pirate Bay zeer overzichtelijk vormgegeven en kun je aan de hand van tags zien of een download veilig is of niet. Zo kun je meteen een inschatting maken of een torrent veilig is voor je computer. Groot voordeel is dat er weinig advertenties op deze website te zien zijn.

the pirate bay logo
2

1337X

Weinig reclame

Ben je op zoek naar een website zonder al te veel reclame, dan ben je op zoek naar de website 1337X. Deze website heeft zo’n 53 miljoen bezoekers per maand en biedt een downloadsnelheid van 3 tot 4 MB per seconde. Het voordeel van het feit dat de website vooral aan de hand van Bitcoin donaties geld verdient, is dat je daardoor niet wordt gestoord door eindeloze pop-ups.

Deze website biedt vooral meer recentere content. Zoek je oude open source software van tien jaar geleden, dan zul je die sneller op The Pirate Bay vinden dan op deze site.

1337X logo
3

RARBG

Zeer snelle torrent

RARBG is een website die je eigenlijk als directe tegenhanger van The Pirate Bay kunt zien. Deze torrentsite heeft veel verschillende seeders, waardoor je nooit lang hoeft te wachten totdat je torrent binnen is. RARBG bestaat sinds 2008 en is nog steeds in de lucht. De website wordt door 40 miljoen bezoekers per maand bezocht. Er is een reden waarom we deze website op 3 hebben gezet: je wordt begroet door een groot aantal advertenties en dat is behoorlijk vervelend als je door het grote aanbod aan het browsen bent.

De website heeft een blokkade in Denemarken, Portugal en het Verenigd Koninkrijk. Je kunt de website daar alleen bezoeken met een VPN. Het gebruik van een VPN is altijd een goed idee, want op die manier kun je je IP-adres verborgen houden.

rarbg logo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *