NordVPN kosten en review

Hoe werkt NordVPN?

Wil jij op een veilige manier gebruik maken van een open wifi, dataverkeer versleutelen en met servers in andere landen verbinden op een eenvoudige manier? Dat is allemaal mogelijk met Nordvpn. Lees hier hoe NordVPN werkt. Je hoeft niet eens een Tech expert te zijn om een VPN te kunnen gebruiken. 

VPN wat is het en hoe werkt het?

De afkorting VPN staat voor: Virtual Private Network. Met een VPN-verbinding wordt er een veilige tunnel gemaakt tussen digitale apparaten en de VPN-server. Het internetverkeer gaat dan via de beveiligde verbinding van de VPN. Deze wordt beheerd door de VPN-provider daarom is het ook belangrijk dat je een betrouwbare aanbieder kiest. 

VPN-gebruik heeft dit een voordeel?

Met een VPN-verbinding heb je extra privacy, veiligheid en online vrijheid omdat je het dataverkeer versleuteld, het IP-adres wordt gemaskeerd en je krijgt de kans om met servers uit andere landen te verbinden. 

NordVPN zo werkt het: 3 simpele stappen!

De VPN in gebruik nemen kan in drie simpele stappen gedaan worden. Dit zijn die drie stappen:

NordVPN bestellen

VPN installeren met de software of de app:

Als de VPN-client geïnstalleerd wordt op het apparaat naar wens kunnen je gegevens ingevoerd worden. Je kunt ook de NordVPN app eenvoudig op je apparaat installeren.

Verbinden met een server:

Als de VPN-software opgestart is kan er verbonden worden met een VPN-server. Bij NordVPN kan de knop Quick Connect gebruikt worden om snel verbonden te worden met een server via de app. Je kunt er ook voor kiezen om een bepaald land als verbinding te nemen. Je klikt dan op de landpin naar keuze. Je kunt in de serverlijst, verder naar beneden scrollen, een verbinding kiezen. 

Werkt NordVPN ook op verschillende platforms?

NordVPN werkt op verschillende besturingssystemen en apparaten. Voor elk apparaat of besturingssysteem werkt het net even anders om gebruik te gaan maken van NordVPN.

VPN op Windows

Download de VPN en installeer deze op Windows. Dit moet een VPN Windows zijn. Je logt in op de app en kan dan klikken op Quick Connect. Zo word je op deze manier verbonden met een snelle server. Er is ook de mogelijkheid om zelf een land te kiezen om in te loggen op een server. De status wordt in een paar seconden veranderd in “verbonden”. En een pop-up laat weten dat er een bevestigde verbinding is. 

VPN op macOS

De app van VPN kan opgezocht worden in de app store. Let op: er moet een account aan gemaakt worden. Wanneer er op de Quick Connect knop gedrukt wordt komt er een snelle server waar mee verbonden wordt. De knop zit rechtsboven in de app. Hier verschijnt een pop-up wanneer de verbinding bevestigd is. 

VPN op Android

Voor Android-gebruikers kan de NordVPN uit de play store gedownload worden. Hier moet een account aangemaakt worden en kan er weer eenvoudig op de Quick Connect knop geklikt worden om aan een snelle server verbonden te worden. Er kan ook onder in het scherm gekozen worden voor een land naar keuze. 

VPN op iOS

Voor een iPhone of iPad kan de NordVPN gedownload worden in de appstore. Na het aanmaken van een account kan er verbonden worden. Het land waarmee je verbonden bent wordt de pin van groen. In de bovenkant van het scherm komt een VPN-pictogram. 

VPN op browserextensies

Voor Google Chrome en Mozilla Firefox is NordVPN ook beschikbaar als browserextensie. Het is niet dezelfde extensie als in de app. De VPN-extensie beschermt het browser verkeer maar niet al het dataverkeer van de computer. Dit doet de NordVPN-app wel. De VPN-extensie verandert het IP-adres van de browser. Je eigen IP kan voor andere verbindingen gebruikt worden. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *